التصنيف:

الشيبسى بيجيب سرطان

البطاطس الشيبسى فيها مادة كيماوية إسمها أميد بتجيب و العياذ بالله سرطان و ده بيحصل لما تطهو الأكلات الغنية بالكربوهيدرات فى درجات حرارة عالية سواء كانت أكلات مقلية أو خبز محمص و ده بيشكل المواد الكيماوية لما تسخن الأكل و بيتشكل سطح جاف نسبيا من اللون الأصفر و البنى زى اللى متوفر فى الشيبسى .

و الشيبسى فيها نسبة عالية من السعرات الحرارية اللى بتشكل مصائب صحية زى إنسداد الشرايين و ضعف القلب و بتزيد نسبة الدهون فى الجسم بشكل ملحوظ . أضف على ذلك مفيش فيها أى بروتين و لا فيتامين زى سى مثلا . و فيها من 130 : 170 مليجرام من الصوديوم و المادة دى بتشكل خطورة بالغة على الصحة العامة لو تم تناولها بكثرة . و كمان بترفع نسبة الكوليسترول فى الدم علشان مشبعة بالدهون نتيجة القلى فى الزيت . و بتسبب جفاف فى الحلق و تلاقيك عاوز تشرب بعدها مياه .
يعنى اشترى بطاطس و كلها مسلوقة أو اقليها فى البيت أحسن على الأقل مفيش عليها مواد حافظة و لا صوديوم و لا غيره و بلاش تكتر من أكلها علشان ما تبقاش تخين فشلة.







0 التعليقات:

إرسال تعليق